Begeleider

Kom jij als enthousiaste begeleider ons team versterken?

Ben jij sportief, creatief, verantwoordelijk, een buitenmens en beschik je over een gezonde dosis humor? Dan hebben wij de ideale baan voor jou!

Bij Lies zijn we op zoek naar professionals die willen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt. We doen dit door nieuwe en uitdagende activiteiten aan te bieden met als doel om zo goed mogelijk te kunnen functioneren in de maatschappij.

Heb je ervaring binnen de gehandicaptenzorg of jeugdzorg? Ben je toe aan meer variatie in je werkdag? Heb je behoefte om cliëntgericht aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!

Over de functie

Je biedt intensieve begeleiding op maat aan een brede doelgroep van kinderen, jeugdige en volwassen cliënten in de regio. Je begeleidt de cliënt individueel of in kleine groepjes waardoor je alles uit het begeleidingsmoment kan halen en actief aan doelen kan werken. Het werken aan doelen doe je door passende activiteiten aan te bieden, denk hierbij aan buitenspelen, sporten, koken, bakken en creatief bezig zijn. De activiteiten zijn zoveel mogelijk gericht op plezier maken, nieuwe dingen leren, ontdekken en het opdoen van succeservaringen.

Door onze begeleiding zijn cliënten in staat om langer thuis te wonen, voelen ze zich nuttig en nemen ze deel aan de maatschappij. De problematiek van onze cliënten bestaat uit o.a. verstandelijke beperking, gedragsproblematiek, ASS.

Je werkt zelfstandig binnen een dynamisch team waarin het van belang is om goed met elkaar te communiceren. Je hebt daarbij regelmatig contact met mensen uit het netwerk van de cliënt.

Je bereidt begeleidingsmomenten voor en brengt structuur in de dag. Je zorgt voor een positieve sfeer op de werkplek en binnen het team. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie en het team.

Wie we zoeken

Wij zijn op zoek naar begeleiders die flexibel zijn met het oog op zowel werktijden als het kunnen switchen tussen begeleidingsstijlen. Je past je begeleidingsstijl aan op de cliënt en de bijbehorende problematiek.

Je bent graag actief bezig en je vindt het leuk om de cliënt te activeren en te motiveren door zelf het goede voorbeeld te geven. Je voelt je verantwoordelijk om met de cliënt aan doelen te werken en je bent niet bang om een uitdaging uit de weg te gaan.

Je denkt in oplossingen. Je kan zelfstandig werken en je bent goed in reflecteren op je eigen handelen.

Ook geloof je in belangrijke kernwaarden, zoals met respect omgaan met elkaar. Je behandelt iemand op een wijze zoals jezelf ook graag wil worden behandeld. Je staat achter onze visie en draagt deze uit zowel op de werkvloer als buiten de organisatie.

Je weet hulpvragen van cliënten en doelen uit het zorgplan te vertalen naar concrete acties en de juiste aanpak. Je houdt van doorpakken en je gaat uit van iemands mogelijkheden. Je bekijkt de wereld positief. Bij jou is het glas altijd halfvol.

Over ons

“Zorg zonder beperkingen” Dat is wat we bieden. We denken niet in hokjes, maar in oplossingen. We zijn flexibel. Een zorgaanbieder van nu. Lies biedt intensieve begeleiding aan jeugd en volwassenen met een beperking. Dagelijks doen we ons uiterste best om onze cliënten gelukkig te maken. Dat is waar we voor staan.

Zorg is continu in ontwikkeling waardoor we graag flexibel willen blijven. Wij zijn een kleinschalige organisatie met oog voor het individu. Lies zorgt voor een leuke en gezonde werkplek waarbij we je stimuleren om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Wanneer jij happy bent, ben je ook beter in staat om onze cliënten gelukkiger te maken.

Functie-eisen

• Je bent in het bezit van een diploma van een relevante pedagogische opleiding, minimaal MBO niveau 4.
• Je hebt werkervaring met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroepen in de VG-sector en/of de jeugdzorg.
• Je bent bereid om zowel overdag als avonden, weekenden en slaapdiensten te werken.
• Je bent in staat om zelfstandig een werkdag voor te bereiden en passende activiteiten te verzinnen.
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Ook wanneer je nog geen pedagogische opleiding hebt afgerond, omdat je nog aan het studeren bent, vragen we je te solliciteren! Solliciteer dan op de functie “ondersteunend begeleider”.

Wat we jou bieden

• Werken in een enthousiast team dat volop in ontwikkeling is.
• De gelegenheid veel individuele aandacht aan de cliënt te geven.
• Ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te denken om de kwaliteit van de zorg zo hoog mogelijk te houden.
• Individuele aandacht doormiddel van coaching on de job en gesprekken gericht op ontwikkeling.
• Salaris is conform CAO Gehandicaptenzorg schaal 35: €1.920,00 – €2.853,00 afhankelijk van relevante werkervaring.
• Onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
• Een inwerkprogramma van twee weken om je goed boorbereid te laten starten.
• Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal uren zijn in overleg.
• We beginnen met een tijdelijk dienstverband waarbij we toewerken naar een langdurige arbeidsrelatie met op termijn een vast contract. Uiteraard krijg je meteen een vast aantal uren.
• Doorgroeimogelijkheden.

Contact

Wil je ook het verschil maken? Solliciteer direct! We kijken uit naar jouw sollicitatie. 

Stuur je cv met motivatiebrief naar solliciteren@lies-begeleiding.nl onder vermelding van vacature begeleider. 

Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer 0186-84 63 69.

Bellen met Lies

Bel ons op 0186 – 846 369

Mailen met Lies

Vul het contactformulier in

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in. Het formulier is bestemd voor professionals.