Persoonlijk begeleider (Full Time & Parttime)

Ben jij sportief, creatief, verantwoordelijk, een buitenmens en beschik je over een gezonde dosis humor? Dan hebben wij de ideale baan voor jou!

Bij Lies zijn we opzoek naar professionals die willen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt. We doen dit door nieuwe en uitdagende activiteiten aan te bieden met het doel om net als hun leeftijdsgenoten deel te nemen aan de maatschappij.

Heb je ervaring opgedaan binnen de gehandicaptenzorg of jeugdzorg en ben je bekend met het opstellen van een zorgplan? Lees dan snel verder!

Over de functie

Als persoonlijk begeleider ben je eerste aanspreekpunt voor de cliënt en verwanten. Je voert periodiek (evaluatie) gesprekken. Je weet (complexe) hulpvragen te vertalen naar concreet passend aanbod. Je stelt samen met de cliënt en verwanten haalbare doelen op. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een geldig zorgplan.

Daarnaast bied je persoonlijke (ambulante) begeleiding op maat aan een brede doelgroep van jeugdige- en volwassen cliënten in de regio. Je begeleidt de cliënt individueel of in kleine groepjes waardoor je alles uit het begeleidingsmoment kan halen en actief aan doelen kan werken. Het werken aan doelen doe je door activiteiten aan te bieden die hierbij passen. Denk aan buitenspelen, sporten, koken, bakken en creatief bezig zijn. De activiteiten zijn zoveel mogelijk gericht op plezier maken, nieuwe dingen leren, ontdekken en het opdoen van succeservaringen.

Door deze begeleiding zijn onze cliënten in staat langer thuis te wonen, voelen ze zich nuttig en nemen ze deel aan de maatschappij. De problematiek van onze cliënten bestaat uit o.a. verstandelijke beperking, gedragsproblematiek, ASS.

Je werkt zelfstandig binnen een dynamisch team waarin het van belang is om goed met elkaar te communiceren. Je hebt daarbij regelmatig contact met mensen uit het netwerk van de cliënt. Je bereidt begeleidingsmomenten en gesprekken zelfstandig voor.

Je zorgt voor een positieve sfeer op de werkplek en binnen het team. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie en het team. Zowel intern als buiten de organisatie draag je onze visie uit.

Wie we zoeken

Wij zijn op zoek naar begeleiders die flexibel zijn met het oog op zowel werktijden als het kunnen switchen tussen begeleidingsstijlen. Je bent graag actief bezig en je vindt het leuk om de cliënt te activeren en motiveren door zelf het goede voorbeeld te geven. Je voelt je verantwoordelijk voor de cliënten binnen jouw caseload.

Je denkt in oplossingen. Je voert makkelijk gesprekken en vindt het leuk om het cliëntdossier up to date te houden.

Ook geloof je in belangrijke kernwaarden zoals respectvol omgaan met elkaar. Je behandelt iemand op een wijze zoals jezelf ook graag wil worden behandeld. Je staat achter onze visie en draagt deze uit op de werkvloer.

Je weet hulpvragen van cliënten en doelen uit het zorgplan te vertalen naar concrete acties en de juiste aanpak. Je houdt van doorpakken en je gaat uit van iemands mogelijkheden. Je bekijkt de wereld positief. Bij jou is het glas altijd halfvol.

Over ons

“Zorg zonder beperkingen” Dat is wat we bieden. We denken niet in hokjes, maar in oplossingen. We zijn flexibel. Een zorgaanbieder van nu. Lies biedt intensieve begeleiding aan jeugd en volwassenen met een beperking. Dagelijks doen we ons uiterste best om onze cliënten gelukkig te maken. Dat is waar we voor staan.

Zorg is continu in ontwikkeling waardoor we graag flexibel willen blijven. Wij zijn een kleinschalige organisatie met oog voor het individu. Lies zorgt voor een leuke en gezonde werkplek waarbij we je stimuleren om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Wanneer jij happy bent, ben je ook beter in staat om onze cliënten gelukkiger te maken.

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een diploma van een relevante pedagogische opleiding, bij voorkeur een HBO diploma, maar minimaal een MBO- diploma (niveau 4).
 • Je bent SKJ geregistreerd of je hebt de mogelijkheid om je SKJ te registreren op korte termijn.
 • Je hebt werkervaring met de betreffende doelgroep of aanverwante doelgroepen in de VG-sector en/of de jeugdzorg.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van een zorgplan.
 • Je bent bereid om zowel overdag als avonden, weekenden en slaapdiensten te werken.
 • Je bent in staat om zelfstandig een overleg met verwanten en betrokken instanties te organiseren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat we jou bieden

 • Werken in een enthousiast team dat volop in ontwikkeling is.
 • De gelegenheid veel individuele aandacht aan de cliënt te geven.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te denken om de kwaliteit van de zorg zo hoog mogelijk te houden.
 • Salaris is conform CAO Gehandicaptenzorg schaal 40: €2.025,00 – €2.993,00 per maand afhankelijk van relevante werkervaring.
 • Pensioen bij PFZW.
 • Vakantie- en pbl uren.
 • Onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • Een fulltime contract of parttime contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een inwerkprogramma van twee weken om je goed boorbereid te laten starten.
 • Individuele aandacht doormiddel van coaching en gesprekken gericht op ontwikkeling.
 • We beginnen met een tijdelijk dienstverband waarbij we toewerken naar een langdurige arbeidsrelatie met op termijn een vast contract. Uiteraard krijg je meteen een vast aantal uren.

Contact

Wil je ook het verschil maken? Solliciteer direct! Stuur je cv met motivatiebrief naar solliciteren@lies-begeleiding.nl. We kijken uit naar jouw sollicitatie.

Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer 0186-84 63 69 en vraag naar teamleider Marissa Leeuwenburgh.

Bellen met Lies

Bel ons op 0186 – 846 369

Mailen met Lies

Vul het contactformulier in

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in. Het formulier is bestemd voor professionals.